5in1 C.C .Loodvervanger 325ml
5in1 C.C .Loodvervanger 325ml

5in1 C.C .Loodvervanger 325ml

11574
€ 12,95
Incl. BTW

5IN1 LOODVERVANGER + OCTAANVERHOGER

5in1 loodvervanger + octaan verhoger is een loodvervangend additief voor benzinemotoren. Biedt een uitstekende bescherming bij gebruik van loodvrije benzine. 5in1 loodvervanger beschermt uw voertuig niet alleen tegen klepzittingrecessie (VSR), maar bevat ook een octaanbooster die motorkloppen elimineert en de motorprestaties verbetert.

 

Wanneer gebruikt u de 5in1 loodvervanger + octaanverhoger?

 

Tientallen jaren geleden kregen auto’s steeds meer vermogen. Bij verhoging van de compressie bleek dat de brandstof te vroeg ontbrandde. Om toch het vermogen te behouden en te voorkomen dat de brandstof te vroeg ontbrandde, werd lood toegevoegd aan de benzine. Lood heeft daarnaast een smerende werking, waardoor kwetsbare materialen zoals het inlaattraject, werden voorzien van smering.

 

Auto’s met zulke zware motoren zijn natuurlijk niet goed voor het milieu, daarom werd er in de jaren 70 de katalysator geïntroduceerd. De meeste auto’s werden daarna uitgerust met een katalysator. Een bijkomend probleem: de katalysator (gemaakt van edelmetalen) ging volledig kapot door het lood wat in de “normale” benzine zat.

 

Deze auto’s waren onder meer uitgerust met geharde klepzittingen om het vermogen van de motor aan te kunnen. Om toch te kunnen rijden, kwam er brandstof met het kenmerk “ongelood” beschikbaar op de markt. Tegenwoordig is er bijna geen gelode benzine meer te verkrijgen in Nederland.

 

Kortom; Er is een simpele oplossing. Rij je tegenwoordig een klassieke auto zonder katalysator, dan kun je ongelood (98) tanken en een flesje 5in1 loodvervanger toevoegen om je motor te beschermen.

Eigenschappen:

- Loodvervanger plus octaan booster

- Smeert kleppen en geleiders

- Voorkomt klepzetel erosie

- Voegt tot 2 octaanpunten toe aan basisbrandstof

- Verzorgt vlam controle

- Bevat anti oxidanten om brandstofleeftijd te verlengen

- Beschermt onder alle rijomstandigheden

- Goed voor maximaal 50 liter benzine

 

Toepassingen:

Goedgekeurd door de fbhvc als bescherming voor klepzetel erosie. Verhoogt het octaangetal met 2 (20 punten). Verbetert het verbrandingsproces door vlamfront verspreiding te beheersen wat leidt tot minder risico van pingelen en een stillere motorloop. Kan veilig gebruikt worden in turbomotoren. Draagt niet bij aan plakkende kleppen, zelfs niet bij dubbele doses. Verhoogt motorslijtage niet en produceert geen schadelijke afzettingen in de motor. Geen aanpassingen in de ontsteking nodig. Kan veilig gemengd worden met benzine met loodvervanger en andere toevoegingen met kalium- of fosforzouten. Uitgebreid getest in een breed scala van motoren. Bevestigt uitstekende bescherming tegen klepzetel erosie wanneer ongelode benzine gebruikt wordt.

 

Gebruiksaanwijzing:

Giet de inhoud van één flesje in de brandstoftank voordat u deze vult met benzine.

 

Dosering

Single shot formulering: een fles is goed voor 50 liter brandstof. Aanbevolen gebruik: elke tankbeurt.

 

Verhoogde concentraties van 1 flesje op 30 liter benzine kan veilig gebruikt worden voor gebruik met hoge snelheden.

Kleur
BARCODE
5in1
Nieuw
8718226870506

20 andere producten in dezelfde categorie:

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking